fredag 11 juni 2010

Inför midsommar!

Lägger upp lite recept inför midsommaren så har jag dem alla samlade!

Potatissallad!


Ingredienser till Potatissallad med kapris, äpple och purjolök:
8-10 portioner

* 30 medelstora färskpotatisar
* 1 purjolök
* 2 äpplen
* 6 dl gräddfil
* 4 dl creme fraiche
* 2 små burkar kapris
* 0,5 tsk salt
* 3 krm vitpeppar


Så här lagar du Potatissallad med kapris, äpple och purjolök:

1. Rensa och putsa potatisen. Dela ev. stora potatisar på mitten. Koka potatisen.
2. Skölj och hacka purjolöken under tiden.
3. Blanda i löken i potatisen efter att du hällt av vattnet - när potatisen ännu är varm.
4. Låt potatis och purjolök svalna.
5. Skär äpplena i tärningar och blanda i potatisen.
6. Blanda i gräddfil, creme fraiche, kapris och smaka av med salt och peppar.
7. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat eller form och servera.
8. Du kan garnera med lite extra kapris på toppen samt ev. hackad bladpersilja eller vårlök.


Melonsallad med rucola, pinje och fetaost

Det här behövs till 4 port

1 rejäl klyfta av vardera vattenmelon, honungsmelon och nätmelon
100 g fetaost
2 sorters olika salladsblad, tex rucola och huvudsallad
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
salt, peppar
2 msk pinjenötter

Gör så här:

1. Skär vattenmelon, honungsmelon, nätmelon och fetaost i bitar. Lägg på ett fat. Tillsätt skuren sallad.
2. Ringla över olivolja och skvätt över balsamvinägern. Smaksätt med salt och peppar. Rör om. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strö dem över salladen. Ät som ensamrätt tillsammans med en skiva bröd.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar